Μια εναλλακτική πρόταση – προσφορά κάνει ένα εστιατόριο στη Βερόνα της Ιταλίας το οποίο καλώντας τους πελάτες να περιορίσουν την τεχνολογία στη ζωή τους, τους καλεί να απομακρύνουν το κινητό την ώρα του φαγητού τους, με έπαθλο ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άντζελο Λέλα, ιδιοκτήτης του Al Condominio, εστιατορίου που άνοιξε τον Μάρτιο δήλωσε ότι ο στόχος είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να είναι απορροφημένοι στα τηλέφωνά τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που να διαφέρει από τα άλλα. Έτσι επιλέξαμε με αυτή τη μορφή. Οι πελάτες μπορούν να αφήσουν πίσω την τεχνολογία, ενώ απολαμβάνουν μια ευχάριστη στιγμή μαζί. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι σαν ναρκωτικό. Έχουν όμως την ευκαιρία να την αφήσουν στην άκρη και να πιουν καλό κρασί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία για να πάρουν το μπουκάλι κρασιού έχει ως εξής: Οι ίδιοι τοποθετούν το κινητό τους σε ένα ειδικό κουτί, το οποίο θα μείνει κλειδωμένο στην είσοδο. Στη συνέχεια, θα δείξουν το κλειδί στον σερβιτόρο κι εκείνος θα τους σερβίρει το μπουκάλι κρασί!