Greek Live TV, Viral News και πολλά άλλα! • Koproskyla.com

Μπομπ Ρος: Τι απέγιναν οι πίνακες που ζωγράφιζε στην εκπομπή του

Μπομπ Ρος: Τι απέγιναν οι πίνακες που ζωγράφιζε στην εκπομπή του

Facebook
Twitter
Email

Μπομπ Ρος: Τι απέγιναν οι πίνακες που ζωγράφιζε στην εκπομπή του

Μεταξύ 1983 και 1994, ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα στο PBS στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο Μπομπ Ρος και η τηλεοπιτκή εκπομπή του, «Η Χαρά της Ζωγραφικής». Ο πρώην εκπαιδευτής ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω των μισάωρων εκπομπών του, καθοδηγούσε τους θεατές πώς να δημιουργήσουν υπέροχους πίνακες χρησιμοποιώντας μια τεχνική που είχε κατακτήσει και ήταν εκατοντάδων ετών.

Η καταπραϋντική φωνή του και το πάντα παρών afro μαλλί του τον βοήθησαν να αναδειχθεί σε κάτι περισσότερο από έναν απλό οικοδεσπότη του PBS, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο ακόμη και για έναν «πολιτιστικό λίθο».

Μπομπ Ρος

Όπως σημειώνει το Mental Floss, ο ίδιος ο Ρος εκτιμούσε ότι έφτιαξε πάνω από 30.000 πίνακες στη ζωή του, αν και η συντριπτική τους πλειονότητα έγιναν στον προσωπικό του χώρο και χρόνο και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με το σόου του. Όσον αφορά τους πίνακες που έγιναν στην εκπομπή, ο Ρος ζωγράφιζε τρεις για κάθε επεισόδιο και γύρισε 403 επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής -αν και ένας μικρός αριθμός από αυτούς είχε έναν προσκεκλημένο εκπαιδευτή. Τα απλά μαθηματικά αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν κάπου περίπου 1.200 πίνακες του Μπομπ Ρος που χρησιμοποιήθηκαν για το σόου του.

Τι απέγιναν οι πίνακες που ο Μπομπ Ρος ζωγράφιζε στην εκπομπή του

Χρειάζονται πολλά για να τιμηθεί κανείς από το Smithsonian –αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα μουσεία των ΗΠΑ– αλλά ο αγαπημένος τηλεζωγράφος Μπομπ Ρος ανταποκρίθηκε, πλήρως, στην πρόκληση εξηγεί το grunge.com. Όπως γράφουν οι Seattle Times, ο Ρος έφτιαξε τρεις πίνακες για κάθε επεισόδιο της εκπομπής του: έναν πίνακα πριν από την παράσταση, για να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά, έναμ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του κάθε επεισοδίου και έναν τρίτο, για χρήση στα διδακτικά του βιβλία. Το 2019, το Smithsonian έλαβε μια έκδοση βιβλίου ζωγραφικής ονόματι «Blue Ridge Falls» και τις τρεις επαναλήψεις του «On a Clear Day», καθώς και κάποια props από την εκπομπή αλλά και ημερολόγια του Ρος.

Όσο για τα υπόλοιπα, φαίνεται ότι έχουν μπει στον κόσμο του μυστηρίου και των φημών. Ο ίδιος ο Ρος είπε ότι ορισμένοι από τους πίνακές του δόθηκαν σε τοπικές θυγατρικές του PBS και ότι, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, δημοπρατήθηκαν, σύμφωνα με το Mental Floss. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Seattle Times, ένας δημοσιογράφος προσπάθησε γενναία (και απέτυχε) να βρει έστω και έναν αυθεντικό Ross προς πώληση ή δημοπρασία οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Και, φαίνεται ότι υπάρχει λόγος για αυτό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Μπομπ Ρος ήταν κάτι περισσότερο από ένας άντρας: Ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ένα brandname. Όχι μόνο το όνομά του εμφανίζεται σε επώνυμα χρώματα, προμήθειες και εκπαιδευτικά υλικά, αλλά ολόκληρο το όνομά του ενσωματώθηκε στην Bob Ross, Inc., σύμφωνα με την O’Reilly Rancilio P.C. Η ιδιοκτησία της επωνυμίας του Ρος έχει αλλάξει χέρια από τον θάνατό του και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Bob Ross Inc. ανήκουν επί του παρόντος στην οικογένεια των πρώην επιχειρηματικών εταίρων του Μπομπ, Γουόλτ και Αν Κοβάλσκι.

Το 2019, οι New York Times έστειλαν έναν δημοσιογράφο στα κεντρικά γραφεία της Bob Ross Inc., που βρίσκεται στο Herndon της Βιρτζίνια, και εκεί βρήκαν εκατοντάδες πίνακές του αποθηκευμένους σε κουτιά. «Φοβόμουν να αγγίξω αυτούς τους πίνακες», είπε η εκτελεστική βοηθός Sarah Strohl. «Αυτά αξίζουν περισσότερο από εμένα», αστειεύτηκε. Η εταιρεία -και πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια που την κατέχει- δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει ποτέ κανέναν από τους πίνακες. «Στην πραγματικότητα δεν μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό», είπε η ιδιοκτήτρια Αν Κοβάλσκι.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!