Στη Σητεία μαγειρεύουν 800 κιλά κακαβιά για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες

Στη Σητεία μαγειρεύουν 800 κιλά κακαβιά για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες

Facebook
Twitter
Email

Στη Σητεία μαγειρεύουν 800 κιλά κακαβιά για να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες

Η Σητεία φιλοδοξεί να γράψει ιστορία και να μπει στο βιβλίο του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, οπότε ετοιμάζεται να μαγειρέψει την πιο μεγάλη ποσότητα κακαβιάς, όπου θα είναι 800 κιλά.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη ανοιχτή πρόσκληση προς όλους και έδωσε ραντεβού στην πλατεία της πόλης για τις 18 Αυγούστου, όπου θα γίνει το εγχείρημα.

Μιλώντας ο δήμαρχος στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, είπε ότι έχει κατασκευαστεί ήδη το μαγειρικό σκεύος μέσα στο οποίο θα βράσει η κακαβιά παρουσία διάσημων μαγείρων και κριτών που θα έρθουν από την Αγγλία για τον διαγωνισμό.

Πρόκειται για ένα ανοξείδωτο καζάνι χωρητικότητας 1600 λίτρων, μέσα στο οποίο θα παρασκευαστούν 800 λίτρα νόστιμης κακαβιάς.

Επίσης, έχουν παραγγελθεί τα πήλινα σκεύη μέσα στο οποία θα σερβιριστεί το θαλασσινό έδεσμα, τα οποί θα φέρουν και το λογότυπο της εκδήλωσης.

Για την κακαβιά θα χρησιμοποιηθούν 300 κιλά ψάρια διαφόρων ειδών. Γι’ αυτό τον σκοπό έχουν κινητοποιηθεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς προκειμένου να συλλεχθεί η γιγαντιαία ψαριά.

Εκ μέρους του Δήμου έχει υποβληθεί το αίτημα στον οργανισμό Guinness World Records και έχουν διεκπεραιωθεί όλα τα γραφειοκρατικά.

Ο κ. Ζερβάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Σητεία θα καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει η Ισπανία με μια κακαβιά 400 κιλών.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!