Το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πιο πλούσιος επιβάτης του «Τιτανικού», ο Τζον Τζέικομπ Άστορ, θα βγει στο «σφυρί» τις προσεχείς ημέρες από τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son στη Βρετανία.

Πρόκειται για έναν από τους περίπου 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, ύστερα από πρόσκρουση σε παγόβουνο, ενώ η έγκυος σύζυγός του, Μαντλέιν, επέζησε.

Το ρολόι του Άστορ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα αντικείμενα που θα βγουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πωληθεί για έως και 188.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Άντριου Άλντριτζ, διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου δημοπρασιών Henry Aldridge & Son.

Ο Άστορ είχε επίσης πάνω του, όταν βρέθηκε η σορός του, μεταξύ άλλων, χρυσά μανικετόκουμπα, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, χρήματα και ένα πορτοφόλι.

Μετά την ανεύρεση της σορού, τα εν λόγω αντικείμενα στάλθηκαν στον γιο του, Βίνσεντ Άστορ, και αργότερα εκείνος έδωσε το ρολόι ως δώρο βάπτισης στον μικρό γιο του, Γουίλιαμ Ντόμπιν. Το 1990 είχε βγει ξανά σε δημοπρασία και ο τότε αγοραστής το ξαναπουλάει σήμερα!