Πώς να καταπολεμήσετε τους λεκέδες με 3 είδη οικιακής χρήσης

Πώς να καταπολεμήσετε τους λεκέδες με 3 είδη οικιακής χρήσης

Facebook
Twitter
Email

Για εκπληκτικά αποτελέσματα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Ξεχάστε τα σπρέι καθαρισμού και τις ειδικές σκόνες. Τα είδη οικιακής χρήσης που ακολουθούν, και που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικά, κάνουν καταπληκτική δουλειά, αφαιρώντας δραστικά ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Γάλα

Αν θέλετε να αφαιρέσετε λεκέδες από στιλό, μία κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα είναι αρκετή για να πετύχετε τον σκοπό σας. Αφήστε το γάλα πάνω στο λεκέ να δράσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε το σημείο όπου εντοπίζεται ο λεκές και, τέλος, πλύνετε με απορρυπαντικό ρούχων, όπως θα κάνατε σε κάθε άλλη περίπτωση.

Ταμπλέτες καθαρισμού δοντιών

Για να απομακρύνετε την βρωμιά από τα παπούτσια σας (συνήθως για τα υφασμάτινα) και να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά οι ταμπλέτες καθαρισμού δοντιών θα σώσουν την κατάσταση! Τοποθετήστε τα παπούτσια σας, λοιπόν, σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μερικές ταμπλέτες καθαρισμού δοντιών. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τους επίμονους λεκέδες, ξεπλύνετε τα παπούτσια και αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.

Υποκατάστατο ζάχαρης

Στην περίπτωση που το φόρεμα ή το πουκάμισό σας έχει λεκέδες από λάδι, λίγο υποκατάστατο ζάχαρης είναι αρκετό για να τους καταπολεμήσετε. Εφαρμόστε αμέσως πάνω στο λεκέ μία μικρή ποσότητα και αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσει το λάδι. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνετε κατά πολύ το μετέπειτα πλύσιμο του ρούχου σας.

Λίμα

Το κόλπο για να διατηρείτε τις αγαπημένες σας σουέντ μπότες ή παπούτσια σε άριστη κατάσταση κρύβεται στη λίμα των νυχιών σας. Τρίψτε απαλά μια μαλακή λίμα πάνω στον επίμαχο λεκέ και θα δείτε σιγά σιγά ότι αυτός απομακρύνεται.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!