Μια απορία που λίγοι άνθρωποι θα είχαν, έλυσαν μερικοί αστροναύτες που έχουν πάει στο διάστημα και αυτή είναι το ποια είναι η μυρωδιά εκει.

Και όμως, το διάστημα έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά όχι με τον τρόπο που το φανταζόμαστε αλλά η μυρωδιά του διαστήματος είναι αρκετά παράξενη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων επιστρέφουν από εκεί. Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφοντας στο διαστημόπλοιό τους, έχουν περιγράψει μια ποικιλία από μυρωδιές που παραμένουν στον αεροθάλαμο. 

Ο αστροναύτης της NASA Don Pettit το περιέγραψε καλύτερα με όσα δήλωσε στο Space.com. «Είναι δύσκολο να περιγράψεις αυτή τη μυρωδιά- σίγουρα δεν είναι το οσφρητικό ισοδύναμο με το να περιγράψεις τις αισθήσεις προερχόμενες από κάποιο φαγητό», είπε και πρόσθεσε: «Η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να βρω είναι μεταλλική- μια μάλλον ευχάριστη γλυκιά μεταλλική αίσθηση». Την παρομοίασε επίσης με τη… γλυκιά μυρωδιά των αναθυμιάσεων της συγκόλλησης. «Μου θύμισε τα καλοκαίρια στο κολέγιο όπου δούλευα για πολλές ώρες με ένα φλόγιστρο συγκόλλησης επισκευάζοντας βαρύ εξοπλισμό για μια μικρή επιχείρηση υλοτομίας», πρόσθεσε.

Άλλοι αστροναύτες φέρεται να την παρομοίασαν με τη μυρωδιά καμένου μετάλλου, καρυδιών ακόμη και τακακιών φρένων ενώ άλλοι είπαν ότι τους θύμισε καμένο μπισκότο αμυγδάλου. Ενώ οι περιγραφές ποικίλλουν, όλες συγκλίνουν σε ένα κοινό θέμα για μια μυρωδιά καμένου.