Πώς μπορώ να κόψω το τσιγάρο;

Πώς μπορώ να κόψω το τσιγάρο;

Facebook
Twitter
Email

Αν νομίζετε ότι σας έχουμε έτοιμη τη “συνταγή” για να κόψετε το τσιγάρο δια παντός, σταματήστε να διαβάζετε! Το τσιγάρο είναι ένας εθισμός και ως τέτοιος κόβεται δύσκολα και δεν υπάρχουν “μαγικές συνταγές”. Παρόλα αυτά κόβεται! Με σιδερένια θέληση, οργάνωση και “εξωτερική” βοήθεια, όταν χρειαστεί.
Το livesmart σας εμψυχώνει και σας δίνει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για να κόψετε το τσιγάρο όσο πιο… ανώδυνα γίνεται!

Το ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και την εμφάνισή μας, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε – είναι ένα γεγονός που το γνωρίζουμε όλοι. Ξέρετε καλά, ότι πρέπει να κόψετε το τσιγάρο το συντομότερο. Το θέμα είναι να το πάρετε απόφαση και να αναζητήσετε βοήθεια, αν κρίνετε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας.

• Απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό σας, ώστε να σας συστήσει υποκατάστατα νικοτίνης που θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε την απόφασή σας να κόψετε το τσιγάρο.
• Πάρτε το απόφαση να ξεκινήσετε κάποιου είδους γυμναστική. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το στρες και τον εκνευρισμό που θα προκληθεί από τη διακοπή του καπνίσματος –αφήστε που είναι πολύ πιθανόν να καπνίζατε, ακριβώς επειδή έχετε αρκετό στρες!
• Αποσυνδέστε το τσιγάρο από άλλες καθημερινές συνήθειες, π.χ. τον καφέ. Στην ανάγκη αρχίστε να πίνετε τσάι!
• Την ώρα που θα σας έρθει έντονη η επιθυμία για τσιγάρο, απασχοληθείτε με κάτι άλλο. Οι περισσότεροι πρώην καπνιστές δηλώνουν ότι μετά από λίγα λεπτά η επιθυμία ατονεί.

Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος
Πολλά δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα έχουν εξειδικευμένα ιατρεία που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το τσιγάρο. Ρωτήστε τον οικογενειακό σας γιατρό να σας κατευθύνει. Υπάρχουν φυσικά και πολλά ιδιωτικά ιατρεία διακοπής καπνίσματος, καθώς και δημοτικά ιατρεία σε ορισμένες πόλεις.

Χρήσιμες πληροφορίες:
• Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία – Γραμμή Διακοπής Καπνίσματος: 800 801 80 80
• Τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο: 1535

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να προσέξετε

Ίσως σε ενδιαφέρουν