Ποιες οι πιθανότητες τα μαλλιά σας να περιέχουν ίχνη χρυσού

Ποιες οι πιθανότητες τα μαλλιά σας να περιέχουν ίχνη χρυσού

Facebook
Twitter
Email

Ποιες οι πιθανότητες τα μαλλιά σας να περιέχουν ίχνη χρυσού

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τα πλούσα μαλλιά σας, όσο περίεργο και αν μπορεί να σας ακούγεται, να περιέχουν στην πραγματικότητα ίχνη χρυσού. Και αυτό δεν είναι αστείο. Είναι αλήθεια και αποδεικνύεται επιστημονικά, σύμφωνα με το mentalfloss.com και όσα αναφέρει το grunge.com.

Ενώ, λοιπόν, το Leon Studio One αναφέρει ότι τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από άνθρακα (50%), οξυγόνο (21%), άζωτο (17%), υδρογόνο (6%) και θείο (5%), ο χρυσός είναι, επίσης, γνωστό ότι εντάσσεται στο περιοδικό κουβάρι των στοιχείων. Και ενώ τα ανθρώπινα μωρά είναι πολύτιμα από μόνα τους, το περιοδικό BBC Science Focus Magazine αναφέρει ότι τα μαλλιά των μωρών μπορεί να έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις χρυσού από εκείνες των μεγαλύτερων ανθρώπων, με το χρυσό να έρχεται στα βρέφη μέσω του μητρικού γάλακτος της μητέρας.

Μαλλιά

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ένας θερμοπίδακας Ελ Ντοράντο που ξεχειλίζει από πλούτη, και μάλιστα σε αφθονία. Κι αυτό γιατί όταν ο χρυσός εμφανίζεται στα μαλλιά σας, εμφανίζεται σε νανοσωματίδια, τα οποία είναι εκπληκτικά μικρά, εξηγεί το Science Node.

Για ποιο λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χρυσός από τα μαλλιά σας;

Χρυσός

Παρόλο που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα hedge fund ή να πληρώσετε τα δίδακτρα των φροντιστηρίων ή των δραστηριοτήτων του παιδιού σας με μια χούφτα από τα μαλλιά σας, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που οι επιστήμονες μελετούν τελευταία. Τα σωματίδια χρυσού που υπάρχουν φυσικά μέσα στα ανθρώπινα μαλλιά θα μπορούσαν να έχουν διάφορες άλλες χρήσεις στην ακατέργαστη/εκχυλισμένη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των αισθητήρων, των πειραμάτων στην ιατρική, ακόμη και της θεραπείας του καρκίνου, σύμφωνα με το Science Node.

Δεδομένου ότι ο χρυσός εμφανίζεται στα μαλλιά σας μόνο ως ιχνοστοιχείο, και σε ποσότητες μικρότερες από 100 μέρη ανά εκατομμύριο, μην περιμένετε ότι θα θησαυρίσετε στην περίπτωση που καταφέρετε με κάποιον τρόπο να τον απομακρύνετε από τα μαλλιά σας, σημειώνει το Small Acorn.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!