Αν είσαι ενεργός χρήστης του Tik Tok δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πέσει πάνω σε βίντεο με την περίφημη σοκολάτα του Ντουμπάι και τις πολλές συνταγές που κυκλοφορούν γι’ αυτή στο συγκεκριμένο μέσο.

Πρόκειται για ένα νέο food trend το οποίο αποκαλείται «Dubai chocolate bar» και όλο και περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να την φτιάξουν στο σπίτι δημιουργώντας βίντεο με εκατομμύρια προβολές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συνταγή μίας παχιάς μπάρας σοκολάτας με βελούδινη γέμιση κρέμας φιστικιού και τραγανών, σπασμένων φύλλων καταϊφιού. Αποτελεί έμπνευση από τη σοκολάτα της εταιρείας Fix Dessert Chocolatier η οποία βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Γιατί όμως έχει γίνει τόσο δημοφιλής; Ο λόγος είναι ότι δεν είναι εύκολα διαθέσιμη στους περισσότερους καταναλωτές μιας και κάποιος μπορεί να την παραγγείλει μόνο στο Ντουμπάι.

Αυτή λοιπόν η σοκολάτα των 18 δολαρίων κάνει θραύση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο καθώς οι TikTokers έχουν φτιάξει συνταγές με δικές τους εκδοχές στο σπίτι, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και τις ονόμασαν «Can’t Get Khanafed Of It».

Στην πραγματικότητα φρυγανίζουν συσκευασμένα φύλλα κανταΐφι στο τηγάνι και τα συνδυάζουν με κρέμα φιστικιού και ταχίνι, ενώ έχουν λιώσει λευκή και μαύρη σοκολάτα.

@marianathly

Recreating the Dubai Chocolate bar 🤤 @fixdessertchocolatier Ingredients: 200g Milk Chocolate Kadayif Pistachio cream 1 tsp Tahini paste #dubaichocolate #dubaidessert #fixchocolatier

♬ sonido original – ♡Renè Liric’S♡ 🎶’