Αρκετά εκατομμύρια αγελάδες εκτρέφονται στη Βραζιλία αλλά μία είναι ξεχωριστή, πράγμα που αποδεικνύει και η τιμή της, μιας και είναι η ακριβότερη στον κόσμο.

Ο λόγος για μια αγελάδα που ανήκει, σύμφωνα με το Independent, στη ράτσα Nelore ή, αλλιώς, Viatina-19, και αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια. Το βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες αναφέρει ότι κατατάσσεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, με αξία τρεις φορές παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη κάτοχο της σχετικής πρωτιάς. 

Η κατάλευκη αγελάδα παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας, κτηνίατρο και ένοπλη φρουρά όλο το 24ωρο, ζυγίζει 1.100 κιλά και είναι δύο φορές πιο βαριά από ένα μέσο ενήλικο ζώο της ράτσας της.

Πού οφείλεται όμως αυτή η τιμή της υπεραγελάδας, όπως την αποκαλούν; Αυτή οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία αύξησε τον όγκο της, στη γονιμότητά της και κυρίως στη συχνότητα που μεταδίδει τα παραπάνω χαρακτηριστικά στους απογόνους της.

«Είναι η αγελάδα πιο κοντά στην τελειότητα που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Είναι μια αγελάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία αναζητούν οι κτηνοτρόφοι», δήλωσαν σε συνέντευξή τους Βραζιλιάνοι επαγγελματίες του κλάδου.