Γερμανία: Η σεξουαλική δραστηριότητα μυρμηγκιών έριξε το ίντερνετ ενός ολόκληρου χωριού

Γερμανία: Η σεξουαλική δραστηριότητα μυρμηγκιών έριξε το ίντερνετ ενός ολόκληρου χωριού

Facebook
Twitter
Email

Γερμανία: Η σεξουαλική δραστηριότητα μυρμηγκιών έριξε το ίντερνετ ενός ολόκληρου χωριού

Το κουτί διανομής ενός παρόχου τηλεπικοινωνιών σε χωριό κοντά στο Βάλντεμπουργκ της Γερμανίας, έγινε η «ερωτική φωλιά» μιας αποικίας μυρμηγκιών και η σεξουαλική δραστηριότητά τους προκάλεσε προβλήματα, αφού άφησε χωρίς διαδίκτυο όλα τα σπίτια!

Αυτό συνέβη γιατί τα μυρμήγκια εκκρίνουν μια οξεία ουσία που έφθειρα τα καλώδια, αλλά και τις πλακέτες των κυκλωμάτων. Έτσι, η σεξουαλική ζωή των μυρμηγκιών προκάλεσε ζημιά στο κουτί διανομής και βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να περάσουν μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς ίντερνετ.

Ένας εκ των κατοίκων, ο 66χρονος Μάνφρεντ Βόρλ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Tag24: «Αυτή ήταν μια καταστροφή! Ολόκληρη η περιοχή χτυπήθηκε».

Το 5ο τέτοιο περιστατικό

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα εντόμων Ματίας Νους εξήγησε ότι η τυπική περίοδος ζευγαρώματος των μυρμηγκιών είναι την άνοιξη, μετά την οποία θα πάνε να ψάξουν για νέα φωλιά. «Η αποικία μυρμηγκιών εγκαταστάθηκε στο κουτί διανομής επειδή το θεωρούν σαν σπηλιά», δήλωσε στο Tag24.

Ενώ τα μυρμήγκια μετακινούνταν γύρω από το κουτί, άφησαν πίσω τους μια έκκριση, η οποία περιείχε έως και 2 χιλιοστόγραμμα οξέος, το οποίο είναι διαβρωτικό για τα μέταλλα και τα καλώδια. Αυτό μπορεί να τα προστάτευσε από τους φυσικούς εχθρούς, αλλά δεν τα κράτησε ασφαλή από τον ειδικό της απεντόμωσης, που στάλθηκε για να βάλει τέλος στο έργο τους.

Μετά την απεντόμωση τα καλώδια και οι πλακέτες κυκλωμάτων αντικαταστάθηκαν. Μόνο φέτος η Telekom, η οποία είναι υπεύθυνη για τα κιβώτια διανομής, κατέγραψε πέντε βλάβες λόγω ανάλογου προβλήματος από μυρμήγκια και ο εκπρόσωπος Γκέοργκ φον Βάγκνερ παραδέχτηκε ότι τα μυρμήγκια που περνούσαν πάνω στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα δημιουργούσαν βραχυκυκλώματα.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!