Ήταν το 2019 όταν οι ιδιοκτήτες του Diesel, ενός συμπαθούς γαϊδάρου από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, είχαν βγάλει ανακοίνωση αναζητώντας το αγαπημένο τους ζώο που είχε εξαφανιστεί.

Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια, στις αρχές αυτού του έτους ένας κυνηγός εντόπισε και βιντεοσκόπησε ένα κοπάδι από τουλάχιστον δώδεκα άλκες, δηλαδή άγρια ελάφια λίγα μόλις χιλιόμετρα από εκεί που είχε χαθεί ο Diesel. Μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο οι ιδιοκτήτες του είπαν ότι τον αναγνώρισαν «Ξέρουμε ότι είναι καλά. Είναι υγιής και αυτό είναι μία ανακούφιση».

Το ζώο είχε φύγει από το ράντσο που ζούσε το 2019, όταν είδε κάτι που το τρόμαξε και έφυγε τρέχοντας. Ο Fennell, ο επαγγελματίας αθλητής τρίαθλου που πηγαίνει συχνά για κυνήγι και εντόπισε το κοπάδι των αλκών, έμεινε άναυδος όταν είδε έναν γάιδαρο ανάμεσά τους.

Το κοπάδι αρχικά κινείται ήρεμα μέχρι που ο Fennell το εντοπίζει και εκείνα σταματούν για να τον κοιτάξουν. Τα ζώα δεν κουνιούνται μέχρι τη στιγμή που ο γάιδαρος προφανώς δίνει το πράσινο φως: Αφού εντοπίζει τον Fennell, το γαϊδουράκι γυρίζει το κεφάλι του και απομακρύνεται τρέχοντας. Το ίδιο κάνουν και τα ελάφια που αρχίζουν να το κυνηγούν τρέχοντας.

«Δεν μπορώ να ξεπεράσω το θέαμα και εκπλήσσομαι που το γαϊδουράκι φαίνεται ευτυχισμένο και υγιές» έγραψε ο Fennell στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Η σκηνή απαθανατίστηκε λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου ο Diesel τράπηκε σε φυγή το 2019.