Ένας οίκος δημοπρασιών της Νέας Ζηλανδίας έκανε γνωστό ότι ένα και μοναδικό φτερό από ένα εξαφανισμένο πουλί Huia έγινε το πιο ακριβό φτερό στον κόσμο όταν πουλήθηκε για 28.417 δολάρια.

Ο Οίκος Δημοπρασιών Webb’s είπε ότι το φτερό αναμενόταν να πουληθεί έως και 1.800 δολάρια, αλλά κατέρριψε τις προσδοκίες — καθώς και το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί από ένα φτερό από ένα πουλί του ίδιου είδους όταν πουλήθηκε για 5.150 δολάρια το 2010.

Το πουλί huia θεωρούταν ιερό από τους Μαορί και τα φτερά του κοσμούσαν τα κεφαλάρια των αρχηγών και των οικογενειών τους. Η τελευταία επιβεβαιωμένη φορά που εθεάθη ένα πουλί huia ήταν το 1907, αν και ανεπιβεβαίωτες θεάσεις αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των επόμενων 30 ετών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό το σπάνιο αντικείμενο της φυσικής ιστορίας έχει επιτύχει να έχει τόσο τεράστιο ενδιαφέρον προσφορών, υπογραμμίζοντας την ευθραυστότητα του οικοσυστήματος μας και τη σημασία της φροντίδας της πανίδας του», δήλωσε η Leah Morris, επικεφαλής των Διακοσμητικών Τεχνών στο Webb’s Auction House.