Μεγάλη δημοτικότητα – και δικαίως – έχει πάρει ένα εστιατόριο στη γειτονιά Ekkamai στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης που σερβίρει μια σούπα 50 ετών.

Ο λόγος που έχει γίνει viral, όμως, στα κοινωνικά δίκτυα είναι επειδή σιγοβράζει τον ίδιο ζωμό στην ίδια κατσαρόλα για περισσότερα από 45 χρόνια.

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έγινε διάσημη για τον ζωμό σούπας με noodles και βόειο κρέας που ονομάζεται «neua tune». Το δημοφιλές πιάτο περιλαμβάνει συστατικά όπως βραστό και ωμό βοδινό κρέας, πατσά, σκόρδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιανδρου και περίπου δώδεκα κινέζικα βότανα.

Το 2020, ο ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της επιχείρησης Nattapong Kaweeantawong είπε στο Great Big Story: «Για 45 χρόνια, ο ζωμός της σούπας μας δεν πετιέται ποτέ μετά το μαγείρεμα μιας ημέρας. Κρατάμε τον ζωμό όλη τη νύχτα και μετά τον χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε τη σούπα της επόμενης μέρας. Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται εδώ και 45 χρόνια, δίνοντας στο πιάτο μοναδικό γεύση και άρωμα».

Ο Kaweeantawong καθησύχασε τον κόσμο ξεκαθαρίζοντας ότι η κατσαρόλα πλένεται κάθε βράδυ. «Βγάζουμε τη σούπα από την κατσαρόλα και μετά τη σιγοβράζουμε όλη τη νύχτα», εξήγησε. Αυτή η μικρή ποσότητα που σιγοβράζει αποτελεί τη βάση για τη σούπα της επόμενης μέρας. Και η ίδια διαδικασία γίνεται κάθε βράδυ εδώ και μισό περίπου αιώνα.

«Αυτό το μέρος δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι διάσημο για τη σούπα του εδώ και 50 χρόνια. Είναι μια λίγη, αλλά νόστιμη σούπα, σε πολύ προσιτή τιμή», σχολίασε ένας κριτικός γευσιγνώστης που επισκέφθηκε πρόσφατα το εστιατόριο.