Εντυπωσιακή 3d αναπαράσταση του Παρθενώνα

Εντυπωσιακή 3d αναπαράσταση του Παρθενώνα

Facebook
Twitter
Email

Εντυπωσιακή 3d αναπαράσταση του Παρθενώνα

Εντυπωσιάζει η τρισδιάστατη αναπαράσταση του Παρθενώνα που δημιούργησε ο Δημήτριος Τσαλκάνης για το ancientathens3d.com.

Στην ιστοσελίδα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μία ψηφιακή περιήγηση στα σπουδαιότερα μνημεία του αρχείου ελληνισμού και να πάρουν έστω και μία απομακρυσμένη ματιά, από το πώς δημιουργήθηκαν αλλά και ιστορικά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στο site «η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει τις διάφορες οικοδομικές φάσεις της πόλης των Αθηνών, από τη Μυκηναϊκή περίοδο (1600 π.Χ.) μέχρι τα νεότερα χρόνια (1833 μ.Χ.), μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των διαφόρων μνημείων της εκάστοτε εποχής.

Ξεκινήστε την περιήγηση διαλέγοντας μία χρονική περίοδο από το κεντρικό μενού. Οι περίοδοι χωρίστηκαν με βάση σημαντικές πολεοδομικές αλλαγές της Αθήνας και όχι με βάση τις αντίστοιχες ιστορικές (με τις οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν). Κάθε περίοδος περιλαμβάνει δευτερεύουσες επιλογές μνημείων. Σε κάθε ένα από αυτά τα μνημεία υπάρχει μία σύντομη περιγραφή και ποικίλα στοιχεία σε συνδυασμό με τις αναπαραστάσεις τους».

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!