Πρεμιέρα έκανε η νέα σειρά του Open «Σαν ψέμα» με πρωταγωνιστές την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Πολυδερόπουλο. Η νέα ρομαντική κομεντί βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα στις 17:45 και οι χρήστες του X (πρώην twitter) γρήγορα ανέβασαν το αντίστοιχο hashtag στις πρώτες θέσεις.

Τα σχόλια τόσο για τους δύο πρωταγωνιστές όσο και για την μικρή Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου η οποία υποδύεται στην σειρά την Αλίκη Τσακίρη ήταν αποθεωτικά και οι τηλεθεατές τόνισαν πως βρήκαν τη νέα τους αγαπημένη απογευματινή συνήθεια.

Σαν ψέμα: Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα στην σειρά του Open

Δευτέρα 8 Απριλίου: Ο Πέτρος είναι ένας νέος, ευκατάστατος επιχειρηματίας, που λατρεύει την εξάχρονη κόρη του, Αλίκη. Ωστόσο η γυναίκα του και μητέρα της Αλίκης τούς έχει εγκαταλείψει. Ο Πέτρος, για να προστατέψει ψυχικά την κόρη του, της λέει ένα ψέμα. Η Αλίκη όμως, στα έκτα της γενέθλια, περιμένει οπωσδήποτε τη μαμά της. Εντωμεταξύ στη ζωή του Πέτρου εισβάλλει τυχαία μια δυναμική κοπέλα, η Ζωή. Και θα ανατρέψει τα πάντα…

Τρίτη 9 Απριλίου: Η Αλίκη, ανακαλύπτοντας πως η μητέρα της, δεν θα έρθει στα γενέθλιά της, εξαφανίζεται από το σχολείο, με τον Πέτρο να προσπαθεί αγωνιωδώς να τη βρει.
Η οικογένεια της Ζωής συγκεντρώνει χρήματα για να διασώσουν το καφενείο.
Η Ζωή μαθαίνει πως είχε παρεξηγήσει τις προθέσεις του Πέτρου και πηγαίνει σπίτι του, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη. Ύστερα από ένα ατύχημα και μερικά ποτά καταλήγουν να εξομολογούνται τα μυστικά τους και έρχονται πιο κοντά.

Τετάρτη 10 Απριλίου: Η Αλίκη συναντάει τη Ζωή και νομίζει ότι είναι η μαμά της. Ο Πέτρος ζητάει από τη Ζωή να γίνει η μητέρα της Αλίκης και εκείνη αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση. Η Μελίνα προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για τη Ζωή, ενώ η Βάσω «γνωρίζει» τη Ζωή ως Χριστίνα, μητέρα της Αλίκης. Η Ζωή της εξηγεί τι συμβαίνει, η Βάσω όμως της λέει πως αυτό που κάνουν είναι τρελό. Η Αλίκη υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της της λέει ψέματα.

Πέμπτη 11 Απριλίου: Μετά τα γενέθλια της Αλίκης, η Ζωή φεύγει. Η Αλίκη κατηγορεί τον Πέτρο, που άφησε τη «μαμά της» να φύγει κι εξαφανίζεται, ψάχνοντας από πού στάλθηκε η τελευταία καρτ-ποστάλ, που υποτίθεται έστειλε η μητέρα της. Παράλληλα, η οικογένεια της Ζωής ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά το καφενείο, λόγω χρεών. Το παιδί εντοπίζεται, αλλά παραμένει πολύ ταραγμένο. Έτσι ο Πέτρος κάνει στη Ζωή μια σημαντική πρόταση…

Παρασκευή 12 Απριλίου: Ο Πέτρος με τον Ιορδάνη, που δεν εμπιστεύονται τη Ζωή, αποφασίζουν να την έχουν από κοντά. Η Ζωή λαμβάνοντας τα λεφτά της συμφωνίας, πηγαίνει με τη Νανά, να ξεχρεώσουν τον τοκογλύφο, κρυφά από τους υπόλοιπους. Ο Σταύρος, που θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, παίρνει όσα λεφτά είχαν μαζέψει οικογενειακώς και πάει και αυτός στον τοκογλύφο. Η Μελίνα δεν μπορεί να δεχτεί τη Ζωή και έρχεται σε έντονη σύγκρουση μαζί της.