Greek Live TV, Viral News και πολλά άλλα! • Koproskyla.com

«Ανατριχιαστική» φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους ίδια ντυμένους και ακίνητους σε παραλία, ανησύχησε...

«Ανατριχιαστική» φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους ίδια ντυμένους και ακίνητους σε παραλία, ανησύχησε…

Facebook
Twitter
Email

«Ανατριχιαστική» φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους ίδια ντυμένους και ακίνητους σε παραλία, ανησύχησε τους κατοίκους

Μια «παράξενη» φωτογραφία που τραβήχτηκε σε παραλία του Σίδνεϊ έχει φρικάρει τους Αυστραλούς, αλλά υπάρχει μια απλή εξήγηση πίσω από την «τρομακτική» φωτογραφία. Η φωτογραφία δείχνει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ντυμένων με σκούρα ρούχα, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι στην παραλία Balmoral Beach, ενώ όλοι κοιτούν προς τον ωκεανό, φαινομενικά σε έκσταση.

Ένας μπερδεμένος θεατής μοιράστηκε την εικόνα της ασυνήθιστης σκηνής, δημοσιεύοντάς τη σε μια σελίδα στο Facebook για να ρωτήσει αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει. «Γνωρίζει κανείς γιατί οι άνθρωποι στέκονται στην παραλία Balmoral τα πρωινά της Κυριακής; Θα ήθελα πολύ να μάθω», έγραψε στην ομάδα, σύμφωνα με το nypost.com.

Η ανάρτηση της φωτογραφίας συγκέντρωσε γρήγορα την προσοχή, με πολλούς να δίνουν εξηγήσεις, ενώ άλλοι άφησαν αστεία σχόλια για το πόσο «ανατριχιαστικό» και «τρομακτικό» φαινόταν το στιγμιότυπο. «Θα μπορούσε να είναι κάποια αίρεση;», υποθέτει κάποιος. Ένας άλλος αστειεύτηκε: «Περιμένουν τον Ιησού να βγει από το νερό».

«Γιατί ακούω μια χορωδία αγγέλων να τραγουδάει; Τόσες πολλές ερωτήσεις…» πρόσθεσε κάποιος άλλος. «Μοιάζει με ταινία με ζόμπι», πρότεινε ένας τύπος. Ένας άλλος δήλωσε ότι «δεν το έχει ξαναδεί αυτό», καθώς ένας χαρακτήρισε τη σκηνή «παράξενη».

Η εξήγηση ήταν πιο απλή από ό,τι νόμιζαν

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι στέκονταν – ενώ βρίσκονταν σε τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ τους – κοιτάζοντας ταυτόχρονα τον ωκεανό είναι επειδή επιδίδονταν σε μια άσκηση ψυχικής υγείας. «Πρόκειται για μια ομάδα διαλογισμού που κάνει αυτό που ονομάζεται “διαλογισμός με περπάτημα” – όπου αντί να κάθεσαι για να διαλογιστείς, περπατάς και στέκεσαι ακίνητος σε διαφορετικές στιγμές, ενώ στο τέλος ξαπλώνεις», εξήγησε μια γυναίκα.

Παρά τη συμμετοχή σε μια πολύ δημοφιλή πράξη διαλογισμού, υπήρχαν πολλοί που επεσήμαναν: «Φαίνεται παράξενο όμως, έτσι δεν είναι;». Κυρίως, όμως, οι άνθρωποι έκαναν αστεία για το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι παραθεριστές. Μεταξύ άλλων, έγραψαν πως «αναλογίζονται την απειλή της επόμενης αύξησης των επιτοκίων». «Κοιτάξτε, θα μπορούσε να κάνουν διαλογισμό, θα μπορούσε να είναι μια αίρεση, θα μπορούσε να είναι εξωγήινοι», πείραξε ένας άλλος.

Η εβδομαδιαία εκδήλωση φιλοξενείται κάθε Κυριακή και χρησιμοποιεί μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Dr. Joe Dispenza, έναν Αμερικανό επιστήμονα και εγγεγραμμένο χειροπρακτικό, ο οποίος διοργανώνει συνεδρίες διαλογισμού σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Dr. Zac, ιατρικό εμπειρογνώμονα, ο διαλογισμός βάζει το σώμα σε μια κατάσταση χαλάρωσης, η οποία είναι η σωματική αντίδραση από εκείνη που προκαλεί την παραγωγή κορτιζόλης.

Μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με το στρες, τη μείωση των επιπέδων άγχους και τη μείωση των επιπέδων κατάθλιψης, καθώς και για την ανακούφιση από το άγχος και τις κρίσεις πανικού και την προώθηση της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας.

«Ο διαλογισμός είναι μια αγαπημένη πρακτική από την κοινότητα της υγείας και της ευεξίας. Άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά η πρακτική του διαλογισμού είναι πιο διαδεδομένη στην κοινωνία απ’ ό,τι νομίζετε», δήλωσε.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!