Ένας άντρας από την Γκάνα, που σπουδάζει δασοπονία στην Αλαμπάμα, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα δέντρα που έχει αγκαλιάσει άνθρωπος μέσα σε μια ώρα. Το ρεκόρ το πέτυχε αγκαλιάζοντας 1.123 δέντρα στον Εθνικό Δρυμό Tuskegee.

Ο Abubakar Tahiru, 29 ετών, άρχισε να ενδιαφέρεται για την προστασία της φύσης από μικρή ηλικία, όσο μεγάλωνε σε μια αγροτική κοινότητα στην Tepa της Γκάνας. Αργότερα σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακό στη δασοπονία στο Πανεπιστήμιο Auburn.

Το ρεκόρ Γκίνες αγκαλιάς δέντρων προϋπέθετε να τυλίξει και τα δύο του χέρια γύρω από κάθε δέντρο σε μια στενή αγκαλιά χωρίς να προκαλέσει καμία ζημιά σε αυτά. Δεν έπρεπε να αγκαλιάζει κανένα δύο φορές και θα έπρεπε επίσης να κινείται γρήγορα ανάμεσα τους, χωρίς να μπερδευτεί και να ξαναπάει στο ίδιο.

Ο Ταχίρου νήστευε για το Ραμαζάνι τη στιγμή της απόπειράς του για ρεκόρ, κάτι που παρουσίαζε άλλη μια πρόκληση.

Με μέσο όρο 19 δέντρα ανά λεπτό, ο Tahiru ξεπέρασε εύκολα την ελάχιστη απαίτηση των 700 δέντρων για να πετύχει το ρεκόρ, ενώ κάτι που τον δυσκόλεψε ήταν ότι δεν ήπιε νερό κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης .

Όπως είπε και ο ίδιος, η κίνησή του ήταν στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.