Αεροσυνοδοί μεγάλων αεροπορικών εταιρειών μοιράστηκαν πρόσφατα μερικές από τις δικές τους κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές αλλά και τα κόλπα τους την ώρα της πτήση.

Ανάμεσα σε αυτά μια αεροσυνοδός αποκάλυψε ποια είναι κατά τη γνώμη της και αρκετών άλλων αεροσυνοδών ποια είναι θέση στο αεροπλάνο που πρέπει να αποφεύγουμε και γιατί.

Το πλήρωμα αποκάλυψε ότι η σειρά 11 πρέπει να αποφεύγεται από τους ταξιδιώτες, καθώς είναι συνήθως η μεσαία σειρά του αεροπλάνου και οι αεροσυνοδοί σερβίρουν από πίσω προς τα εμπρός και συναντιούνται στη μέση.

Η Tara, αεροσυνοδός σε πτήσεις μικρών αποστάσεων για την TUI, δήλωσε στη Velloy: «Εάν σκοπεύετε να πάρετε ποτό ή σνακ από το μπαρ σε μια πτήση μικρών και μεσαίων αποστάσεων, τότε το να κάθεστε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω είναι ο καλύτερος τρόπος». Ένα άλλο μέλος του πληρώματος πρόσθεσε ότι το να βρίσκεστε στη μέση σημαίνει επίσης ότι βγαίνετε τελευταίοι από το αεροπλάνο, καθώς αποβιβάζεστε από το μπροστινό και το πίσω μέρος.

«Οι θέσεις 11A και 11F συγκεκριμένα είναι απαγορευτικές, καθώς είναι πιο πιθανό να κάθεστε στο παράθυρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αποβιβαστείτε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας», πρόσθεσε η Tara.