Ένα σπάνιο κομμάτι Lego που έπεσε στη θάλασσα το 1997 βρέθηκε από ένα 13χρονο αγόρι στην Κορνουάλη. Ο Liutauras Cemolonskas δεν το βρήκε τυχαία αλλά προσπαθούσε και ήλπιζε να βρει ένα από τα κομμάτια Lego που έπεσαν στη θάλασσα το 1997 όταν ένα φορτηγό πλοίο ήρθε αντιμέτωπο με μια ισχυρή καταιγίδα.

Ανάμεσα στα κομμάτια Lego που έπεσαν στη θάλασσα ήταν 352.000 ζεύγη βατραχοπέδιλα, 97.500 τανκς κατάδυσης και 92.400 σπαθιά. Αλλά τα χταπόδια είναι τα πιο πολύτιμα αντικείμενα καθώς μόνο 4.200… επέβαιναν στο πλοίο.

Ο Liutauras, που το βρήκε σε μια παραλία στο Marazion, πηγαίνει τακτικά στις τοπικές παραλίες με τους γονείς του και έχει συγκεντρώσει 789 κομμάτια Lego κατά τη διάρκεια δύο ετών, καθώς και πολλά απολιθώματα.

«Ψάχναμε για αυτό το χταπόδι εδώ και δύο χρόνια, δεν είναι εύκολο να το βρεις», είπε ο πατέρας του Vytautas Cemolonskas, ηλικίας 36 ετών.

«Δεν περιμέναμε να το βρούμε με τίποτα γιατί είναι πολύ σπάνιο».

Εκείνες τις μέρες βρέθηκαν και άλλα κομμάτια και η εξήγηση που έδωσαν όσοι συμμετέχουν στο κυνήγι των Lego είναι ότι εκείνη την περίοδο υπήρξε μια πολύ υψηλή ανοιξιάτικη παλίρροια σε συνδυασμό με ισχυρούς χερσαίους ανέμους με αποτέλεσμα τα κύματα να… τρώνε στους αμμόλοφους και στη συνέχεια να απελευθερώνουν πολύ πλαστικό που έχει ξεβραστεί.