Greek Live TV, Viral News και πολλά άλλα! • Koproskyla.com

ΜΗΝ αφήνετε το σκυλί σας να σας γλείφει! Αυτό μπορεί να κρύβει κάποιους κινδύνους για την υγεία σας. .

ΜΗΝ αφήνετε το σκυλί σας να σας γλείφει! Αυτό μπορεί να κρύβει κάποιους κινδύνους για την υγεία σας. .

Facebook
Twitter
Email

Μπορεί να σας αρέσει όταν σας γλείφει το σκυλί σας καθώς το έχετε στην αγκαλιά σας και παίζετε μαζί του, αλλά αυτό κρύβει κινδύνους.. Ναι μεν ο ‘μικρός σας φίλος» προσπαθεί με αυτό το τρόπο να δείξει την αγάπη του προς εσάς, ωστόσο τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα στο στόμα του αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία σας. Αληθεύει οτι το στόμα των σκύλων είναι πιο καθαρό από οτι είναι το ανθρώπινο; Όχι αυτό είναι μύθος. <<Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τη μυρωδιά και θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.>>. Τα σκυλιά επίσης, συνέχεια πηγαίνουν και προς τα σκουπίδια. Έτσι όταν ο σκύλος σας, σας γλείφει όλα τα μικρόβια μεταφέρονται στο πρόσωπο σας.» Ο καθηγητής ιολογίας και μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου John Oxford,, επεκτάθηκε περισσότερο στο πως μπορούν να μεταφερθούν τα βακτήρια από τη μουσούδα και το στόμα του σκύλου σας. «Δεν είναι μόνο το σάλιο του σκύλιου.

Τα σκυλιά περνούν το μισό της ζωής τους βάζοντας τις μύτες τους σε άσχημες γωνίες ή πλανώνται πάνω από τα περιττώματα τους, έτσι η μουσούδα τους είναι γεμάτη από βακτήρια, ιούς και μικρόβια όλων των ειδών.» Αυτοί οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις που είναι αρκετά επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία, και αυτό μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο το έμαθε δυστυχώς με τον πιο άσχημο τρόπο. Απέκτησε μια μόλυνση από το σάλιο της ιταλικής ράτσας σκυλιού της. Δεν είχε καν συνειδητοποιήσει οτι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι που ήταν στο τηλέφωνο με έναν συγγενή της και άρχισε να λέει ασυναρτησίες. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, η γυναίκα είχε κατρακυλήσει στην καρέκλα της, καθώς κατέρρευσε πολύ γρήγορα. Ωστόσο, η γυναίκα ανάρρωσε, εντός δύο εβδομάδων από την εντατική φροντίδα που τις παρείχαν και από την αφθονία των αντιβιοτικών.

Μπορεί να σας αρέσει όταν σας γλείφει το σκυλί σας καθώς το έχετε στην αγκαλιά σας και παίζετε μαζί του, αλλά αυτό κρύβει κινδύνους. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν οτι η μόλυνση προκλήθηκε από ένα  βακτήριο το canimorsus Capnocytophaga, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο στόμα των σκύλων και των γατών. Και το κακό όλης αυτής της ιστορίας ήταν οτι η περίπτωση αυτής της γυναίκας δεν ήταν η μοναδική – υπήρξαν 13 παρόμοιες περιπτώσεις σε όλη τη Βρετανία. Και αυτή δεν είναι η μόνη ασθένεια που μπορεί να προκληθεί σε εσάς από τα φιλιά του σκύλου σας.   Η δερματοφυτία είναι μια από τις ευκολότερες ασθένειες που μπορεί να σας μεταδώσει ο σκύλος σας με τα φιλιά του.  Τα βακτήρια της δερματοφυτίας βρίσκονται γύρω από το στόμα του σκύλου σας και εσείς θα έρθετε σε επαφή με αυτά με τα φιλιά του σκύλου και έτσι αυτά θα μεταφερθούν και σε εσάς.

Η μόλυνση από MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκο ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη) σε ανθρώπους, μπορεί να προκληθεί μόλις με ένα γλείψιμο από το σκυλί σας. Τα βακτήρια αυτά δεν επηρεάζουν τόσο τα σκυλιά αλλά η επίδραση τους στην υγεία των ανθρώπων μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Ο σταφυλόκοκκος είναι παρόμοιος με το MRSA. Περιέχει παρόμοια βακτηρίδια, αλλά αυτά δεν είναι τόσο ανθεκτικά στη θεραπεία. Capnocytophaga Canimorsus Aυτό είναι πολύ κακό. Πόσο κακό; Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα… Ένας άνθρωπος είχε πάει στο γιατρό και αυτός του είπε οτι είχε λοίμωξη από Capnocytophaga canimorsus η οποία προκλήθηκε από το γλείψιμο του σκύλου του στην ανοιχτή του πληγή. Τα πόδια του είχαν γίνει τόσο άσχημα από την λοίμωξη που στο τέλος έπρεπε να τον ακρωτηριάσουν. Θα θέλετε και εσείς να καταλήξετε με ένα παραμορφωμένο χέρι ή ένα κομμένο πόδι από τα γλειψίματα του σκύλου σας;  Σίγουρα όχι. Πως θα το κάνετε αυτό; Απλά αποφύγετε τα γλειψίματα του σκύλου σας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!